Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

10.4.2017. 9:01
Švedska
 
Swedish neo-Nazis disrupt Shoah survivors' talks

Švedski naeonacisti su prekidali govore osoba koje su preživjele Holokaust
A neo-Nazi organisation active in Sweden has been disrupting lectures from Holocaust survivors throughout the country, but the police are refusing to provide security at the locations of such talks, according to Israel’s top envoy to the Nordic country. 

Neonacističla organizacija, koja je aktivna u Švedskoj,  prekidala je  predavanja koje su osobe koje su preživjele Holokaust održavale širom zemlje.Policija je odbila da osigura mjesta gdje su se ti  govori održavali. Ambasador  Isaac Bachman, koji ima bogato iskustvo,  pisao je o toj situaciji  u Jeruzalem. 

Neonacistički "Nordic Resistance Movement" je poznat u Švedskoj po ekstremno provokativnoj  aktivnosti,  iako je to mala organizacija koja nema više od 200 aktivista.  Imaju izrazito rasističku i antisemitsku ideologija  i njezini članovi uvijek planiraju kako da izazovu najviše štete i medijske pozornosti, te je tako dio njihove aktivnosti i prekidanje  predavanja o Holokaustu u kojim a prežvjeli dijele svoja iskustva sa širom publikom.