Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

30.11.2014. 20:38
Mađarska
 

Grandson of Auschwitz commander addresses Budapest Holocaust commemorationRainer Hoess, the grandson of Auschwitz death camp commander Rudolf Hoess, was among the speakers at a Holocaust commemoration event in Budapest.
Hoess, an activist against European neo-Nazism, spoke at Friday’s event marking the 70th anniversary of the start of the Holocaust in Hungary. He was invited by the March of the Living-Hungary Foundation, which organised the commemoration.Rainer Hoess, unuk komadanta  logora Auschwitz,  Rudolfa Hoessa, bio je među govornicima na komemoraciji Holokausta u Budimnpešti. Hoess je aktivist protiv europskog neo-nacizma i govorio je na obilježavanju 70-godišnjice početka Holokausta u Mađarskoj. On je pozvan od "March of the Living-Hungary Foundation" koja je organizirala komemoraciju.


On je rekao:" Bilo je čudno doći u Mađarsku nakon onoga što je moj djed učinio, ,osobito  ovdje. Njegov djed je bio odgovoran za uništenje oko 400.000 mađarskih Židova u logoru smrti Auschwitzu, u lipnju 1944. Unuk Hoessa je proveo četiri dana u Budimpešti i sastao se licem u lice s onima koji su preživjeli Holokaust. U visokoj školi je održao  susret sa 200 studenata, gdje je odgovarao na pitanja.