Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

1.12.2018. 23:23
Izrael
 

Israel to lead global digital forum for first time


Israel is set to host the D9 International Digital Forum for the first time. Held simultaneously in Jerusalem and Tel Aviv from the 19-21 of November, each of the nine participating countries present notable national projects as well as their plans and hopes for a digital future. The forum will be led by the Israel’s Minister of Social Equality and Member of Knesset Gila Gamliel.

Izrael je prvi puta domaćin D9 "Internacionanog digitalnog foruma"  koji se istovremeno održava u Jeruzalemu i Tel Avivu od 19. do 21. studenog. Svaka od 9 zemalja,  koje učestvuju,  predstavlja svoje nacionalne projekte , planove i nade u "digitalnu budućnost". Forum vodi Gila Gammliel, ministar i član Kneseta....

Na Forumu će Gamliel predstaviti novu platformu koju je osnovao Izrael za "online" edukaciju "Campus".

Predstavio je i nacionalni plan "Digital Israel". Održavaju se paneli o izraelskim inovacijama  kao što su "pametni gradovi (smart cities) digitalna edukacija, digitalno zdravlje, digitalna ekonomija  i digitalna transformacija. kao i etička   pitanja.

Članovi Foruma su Kanada, Novi zeland, Ujedinjeno Kraljevstvo, Urugvaj, Estonija, Južna Koreja i Izrael a pridružiti će se i Meksiko i Portugal.